حقایقی درباره تغذیه و قلبی سالم

معرفی به دوستان

باور های غلط در برابر درست

 

در بیشتر کشور های دنیا بیماری های قلبی در صدر عوامل مرگ و میر در بین زنان و مردان قرار دارد. اما خبر خوب این است که میتوانید از این عامل با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی به خصوص رژیم غذایی جلوگیری کنید. متاسفانه اطلاعات اشتباه زیادی درباره اینکه چه چیز بخوریم تا قلبی سالم داشته باشیم وجود دارد. با کمک متخصصین 5 مورد از این باورهای غلط را شناسایی کردیم و در ادامه شما را با حقیقت ماجرا آشنا میکنیم تا بتوانید به درستی از قلب خود مواظبت کنید.

 

 

باور غلط: برنامه غذایی کم چرب از بیماری قلبی جلوگیری میکند

 

نه کاملا، اما این هم درست است که برنامه ی غذایی سرشار از چربی های اشباع امکان ابتلا به بیماری قلبی را بالا میبرد. دیگر انواع چربی اغلب برای قلب مفید هستند، البته اگر در حد اعتدال مصرف شوند. چربی های غیر اشباع میتوانند به کاهش کلسترول بد خون کمک و از بیماری های قلبی و سکته مغزی پیشگیری کنند. میتوانید ماهی قزل آلا را همراه با بادام و سس گوجه و لیمو استفاده کنید تا 3 منبع چربی سالم را با هم یکجا استفاده کرده باشید.

 

باور غلط: برنامه غذایی دارای کلسترول پایین از بیماری قلبی پیشگیری میکند

 

این تقریبا درست است، اما همه ی ماجرا نیست. کلسترول بالای خون از دلایل اصلی بالا رفتن خطر بیماری قلبی است. اما وزن، فعالیت بدنی، سن و حتی نژاد نیز میتواند روی سطح کلسترول تاثیر بگذارد. بعلاوه چربی های اشباع و کلسترول رژیم غذایی خود نیز در بالا رفتن کلسترول خون از عوامل اصلی هستند.

 

 

باور غلط: نمک مهم نیست فقط چربی

 

نمک اهمیت دارد. کاهش مصرف نمک / سدیم به کاهش فشار خون کمک میکند. فشار خون از دلایل اصلی حمله قلبی است. تحقیق جدید انجمن قلب آمریکا نشان داد که کاهش مصرف نمک آمار مرگ بر اثر بیماری قلبی را نیز پایین می آورد. این انجمن توصیه میکند روزانه کمتر از 1500 میلی گرم سدیم مصرف کنید یعنی حدود دو سوم قاشق چای خوری نمک. وقتی تلاش میکنید نمک را از برنامه غذایی خود کم کنید خود را از طعم و مزه ی غذا محروم نکنید. میتوانید با ادویه ها به غذای خود طعم اضافه کنید.

 

باور غلط: غذاهایی که برچسب " بدون چربی ترانس " دارند برای قلب مفید هستند

 

شاید هم نه! بر اساس قوانین FDA که برای برچسب غذاها مقرر شده محصولاتی که 0.5 گرم یا کمتر چربی ترانس داشته باشند میتوانند برچسب بدون چربی ترانس را استفاده کنند. اگر یک وعده حاوی 0.4 گرم چربی ترانس باشد و شما 4 وعده از آن استفاده کنید در واقع به اندازه ی مرز خطر که روزانه 2 تا 2.5 گرم است چربی ترانس وارد بدن خود کردید. همچنین بعضی تولید کنندگان قانون چربی ترانس را به وسیله جایگزین کردن آن با چربی های اشباع دور میزنند. برچسب محصولات غذایی را با دقت مطالعه کنید.

 

 

باور غلط: قند محدودیت ندارد

 

چنین چیزی درست نیست، مدیریت مصرف قند بسیار مفید است. انتخاب هوشمندانه منبع قند نیز بسیار مهم است. برای مثال اسموتی انتخاب بهتری نسبت به نوشابه است، با اینکه هر دو حاوی قند هستند.

دقت کنید غذاهایی انتخاب کنید که در کنار قند مواد مغذی دیگری نیز داشته باشند و کالری خالی نباشند. البته اگر دیابت دارید و یا به دنبال کاهش وزن هستید، باید مواظب کالری های اضافه که از قند و کربوهیدرات می آیند باشید. خوردن زیاد چنین غذاهایی برنامه را از مسیر درست منحرف میکند.

 

منبع : www.kermany.com

نظرات

 
   
 
Captcha